22 17 12 12 - Østerågade 17, 2. mf, 9000 Aalborg - Sohngårdsholmsvej 53B, 9000 Aalborg eihilt@privat.dk

Om ADC

Vi kan hos ADC  prale med at have både elite og bredde dans, samt at have lært flere tusinde mennesker fra Aalborg og omegn at danse igennem snart 50 år.

Vores mål er at skabe glæde omkring dansen og foreningen, samt at sikre at vi er en rummelig og synlig forening, uanset om du er barn/voksen, begynder/øvet, handicappet eller en virksomhed, som ønsker at lære og glæde sig ved dansen.

Foreningens værdigrundlag er, at vi værner om loyalitet, vindermentalitet, livsglæde, ordentlighed, kammeratskab, talent- og elitepleje, respekt for dansepartner og klubfølelse.

Bestyrelse

Den nuværende bestyrelse er blevet valgt den 26.02.2017 til den årlige generalforsamling. 

Webteam

Teamets opgaver er at informere dig via hjemmesiden og på vores facebookside/grupper om det der foregår i foreningen.

Instruktører

Aalborg Danse Center har et helt korps af instruktører – og fælles for dem er at de alle elsker at danse og de deler gerne gavmildt ud af deres danseglæde. Du kan møde alle vores instruktører her.

MÅLSÆTNING

 

Vores målsætning er at gå en god og stabil forening, som hviler i sig selv rent økonomisk og organisatorisk og som kan tilpasse sig de forandringer og behov, som opstår gennem ønsket om at danse og bruge sin krop til musik og rytmer.

Samtidig vil vi gerne udnytte lokalekapaciteten bedst muligt, således at lokalerne bliver benyttet mest muligt i løbet af hele dagen. Det betyder blandt andet at vi gerne modtager for eksempel børnehave- og skoleklasser eller folk uden for arbejdsmarkedet i dag- og eftermiddagstimerne i vores lokaler, hvis det er praktisk muligt.

På instruktørsiden er det vigtigt for ADC at ikke kun fagligheden er i højsædet, hvorfor vi også vælger vores instruktører ud fra de rette menneskelige kompetencer. Det vis sige at de skal besidde pædagogiske evner, kunne møde mennesker på flere plan, altid være ærlige, loyale og ydmyge overfor opgaverne, samt i det hele taget være udadvendte og formå at skabe en god stemning og godt humør.

 

VISION

Foreningens formål er:

  • At virke til gavn for dansen, udbredelse heraf og varetage medlemmernes interesse overfor myndighederne, samt i organisationerne under Danmarks Sportsdanserforbund (DS).
  • At oparbejde og styrke sammenholdet og kammeratskabet blandt medlemmerne.
  • At være udadvendte og socialt samfundsorienteret i henhold til lov om folkeoplysning og de til enhver tid gældende kommunale bestemmelser.
  • At bidrage til at dans – det at bruge sin krop – bliver udbredt/implementeret gennem hele skoleforløbet, over i skole- og fritidsordninger og gymnasier. Dette i erkendelse af at alt for mange børn og unge er overvægtige, mangler motoriske færdigheder og er fremmede overfor berøring og nærvær.

Det mener vi, at dansen og udbredelsen heraf, kan være med at til at hjælpe på og vi ser det som en mission at yde vores bidrag til samfundet herigennem.

Netop fordi ADC er en forening og ikke har kommercielle og private interesser, føler vi os godt klædt på til at varetage denne og lignende opgaver med den rettidige omhu.

Vi er medlem af SIFA samt Danmarks Sportsdanserforbund, der igen er medlem af Danmarks Idrætsforbund. Da foreningen således er ledet af frivillig arbejdskraft, er dette grundlaget for, at Aalborg Danse Center er Aalborgs billigste og største danseforening.

HISTORIE

Aalborg Danse Center er resultatet af den fusion, der skete i 2002 mellem de to daværende sportsdanserforeninger i Aalborg, nemlig Aalborg Sportsdanserforening (med hjemsted på Østeraa) og Nordjysk Sportsdanser Forening (med hjemsted på Filipskolen). Fusionen resulterede i en af Danmarks største danseforeninger med ca. 500 medlemmer.

Aalborg Sportsdanserforening blev grundlagt tilbage i 1967 og i den forstand kan Aalborg Danse Center snart fejre et 50 års jubilæum i 2017.

Nordjysk Sportsdanser Forening havde sine rødder i Lilly Nicolaisens Danseskole (grundlagt i 1971) og overtog alle danseskolens aktiviteter i 1999, da den lukkede ned.